Мали уручио помоћ Дрвару

Министар финансија Синиша Мали у Дрвару је уручио помоћ Дому здравља и Општини. Србија је у Општину Дрвар до сада уложила готово милион и по евра.

Респиратори, заштитне маске, средства за дезинфекцију, заштитна опрема. Само је део онога што је данас у Дрвар стигло као помоћ председника и Владе Србије. Из Србије је прва помоћ стигла и у време епидемије коронвируса.

"Значај медицинске опреме коју Србија донира за наш дом здравља је изузетан из разлога што смо у епидемију ушли потпуно неспремни, без икакве опреме и само ја и запослени у Дому здравља знамо какву смо муку прошли, јер нисмо могли да набавимо ни маске ни заштитну опрему", рекла је Душица Рунић, начелница општине Дрвар. 

Захваљјући новцу из Србије почиње и реконструкција Хитне помоћи у Дрвару.

"Приликом посјете Александра Вучића у јануару ове године, ми смо њега упознали са ситуацијом у Дому здравља и тада се договорили да ће бити помоћ у финансирању, реконструкцији и санацији Службе хитне медицинске помоћи", навела је Јасна Тица, директорка Дома здравља Дрвар. 

"Србија сада може да помогне, економски је јака и у Дрвару сам како би исупнио обећање српског предсјендика Александра Вучића", каже министар финансија Синша Мали.

Србија је у општину Дрвар до сада уложила готово милион и по евра. Отворена је фабрика "Јумко" која запошљава 80 жена.

У Дрвар је стигао и минибус који ће превозити ученике основе школе, али и децу која иду на такмичења и фолклорна друштва.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво