Читај ми!

Магазин Србија на вези, РТС Свет, 20.42

У емисији "Магазин Србија на вези" најавићемо другу Инвестициону пословну конференцију за дијаспору у Цириху. Говорићемо о двадесетпет година рада српског радија Младост из Швајцарске. Чућемо и да ли је све спремно за гостовање Ансамбла Коло у Бечу. У далекој Аустралији обележено седамдесет година црквеног живота Срба у држави Викторији. "Магазин" гледајте и на РТС2 у суботу, 26. новембра у 11.30.

У Бечу је крајем септембра одржана прва Инвестициона и пословна конференција за дијаспору. Почетком децембра одржава се друга пословна конференција у Швајцарској у Цириху. Гост емисије Снежана Јовић, Центар за миграциону политику.

Српски радио Младост из Швајцарске обележава двадесетпет година рада. У години јубилеја одржано је неколико свечаности у Швајцарској, а завршна манифестација одржава се 8. децембра у Београду. Гости емисије Анђелка Красојевић, Милијана Божић и Радоје Блажић.

Ансамбл Коло почетком децембра гостује у Аустрији на позив српске дијаспоре са играчком представом "Соколово коло". Какава су очекивања наших људи чућемо од Вере Марјановић која се јавља из Беча, а гост емисије је и Владимир Декић, дирекотор Ансамбла Коло.

На празник Светог краља Милутина, парохија Свете Тројице у Јалорн Норту, прославила је 70 година постојања и црквеног живота у овом делу аустралијске државе Викторије.

Библиотеке града Београда и Културног друштва "Михајло Пупин" у Љубљани потписали су уговор о сарадњи. Такође, отворена је и изложба посвећена писцу Моми Капору која ће трајати до 30. новембра. Аутор изложбе, под називом „011- Момо Капор", је Бојан Кундачина.

Музички гости Ансамбл Коло.

Реприза емисије у 02.02 и сутрадан, у четвртак, у 14.15 на РТС Свет.

Уредници емисије Бобан Ковачевић и Мирјана Раичевић Тасић.

Редитељ Драгица Гачић.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво