Читај ми!

Фестивал у Сан Маркосу

Српска православна црква Света Петка у Сан Маркосу, у јужној Калифорнији, окупља тамошње Србе, али и њихове бројне пријатеље. Тако је било и на овогодишњем Српском фестивалу.

На широј територији Сан Дијега, на самом југозападу САД постоје две српске православне цркве. Једна од њих, Света Петка у Сан Маркосу је на свом новом фестивалу показала да имају пуно тога чиме могу да се поносе.

Припремљена је изложба са бројним детаљима из српске културе и историје, наступили су фолклорни ансамбли из ове цркве и гости из Аризоне.

Предавање о мисији Халијард одржао је Џон Капело, а припремљени су и српски гастрономски специјалитети.

Ове године одржан је и турнир у боћању на који су дошли и гости из Лас Вегаса. За организацију и припрему терена, побринуо се Жељко Јованић, некада кошаркаш кога је открио Ранко Жеравица.

Старешина цркве Света Петка у Сан Маркосу је протојереј ставрофор Милован Катанић:

"Ми смо познати као добри домаћини и многи воле да дођу када нам је слава, Света Петка", каже отац Катанић.

Одржана је и хуманитарни кошаркашки турнир Тројка из блока, а била је то добра прилика да се упозна велики број интересантних људи, од доктора до инжењера и финансијских стручњака.

Црква је у Калифорнији, окружена палмама, где само десетак дана пада киша. Срби у Сан Маркосу су поносни што су српског порекла и нису га заборавили иако се налазе више од 10000 километара.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво