Читај ми!

Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Гости у студију су др Биљана Шљукић и Радомир Реy Босиљчић. Реприза емисије у 02.13 и сутрадан, у среду, у 13.30 на РТС Свет.

Угостићемо др Биљану Шљукић Паунковић, ванредну професорку на Факултету за физичку хемију Универзитета у Београду. Она је једна од координатора манифестације Европска ноћ истраживача, која се 30. септембра и 01. октобра одржава у 25 европских земаља и 26 градова у Србији. Говориће нам о томе шта је у фокусу овогодишње манифестације и на који начин успевају да науку приближе деци. Део разговора односиће се и на њен истраживачки рад на Универзитету у Лисабону, где са својим тимом ради на унапређењу литијум-јонских батерија.

Представљамо вам и једног истраживача на пољу музике. Нас гитариста Милош Крачуновић, воли да експериментише са џез и етно музиком. Са Патришом Гавез, бившом сарадницом Тине Тарнер и групом својих колега са Јам мусиц лаб универзитета у Бечу,на ком и предаје, припрема нови албум.

Упознајемо и Богдана Павловића нашег сликара, који већ 3 деценије живи и ради у Паризу. Свој уметнички простор сместио је у чувеној Париској Кошници, павиљонима који су изграђени 1900 за потрбе светске изложбе, а који су захваљујући меценама постали уметничка колонија.

У госте нам долази и Радомир Реy Босиљчић, представник наше пословне дијаспоре из Аризоне. Радомир више од 3 деценије обнавља старе руднике и експлоатише камен за којим постоји велика потражња на америчком тржишту. Без обзира на велики и одговоран посао који обавља у Аризони, често долази у Горјане надомак Ужица, где обнавља шљивике на имању својих предака, јер у том послу види и велику извозну шансу Србије.

Уредник емисије: Драгана Живојновић

Реализатор: Ернестина Глигоријевић

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво