Обележен јубилеј школе "Јелена Анжујска" у Паризу

Школа "Јелена Анжујска" из Париза богатим културно-уметничким програмом обележила је 20 година постојања.

"Јелена Анжујске постоји већ 20 година, школа је француског језика за наше људе у расејању. Поред школе француског, имамо и школицу српског језика за децу, школигрицу", каже Катарина Мијић, директорка школе "Јелена Анжујска" у Паризу.

Музичко-сценски игроказ "Јелена у долини јоргована", био је посвећен жени и краљици, која је највећи мост између Француске и Србије, али и Косову и Метохији, а пре свега деци са овог подручја, којима је и намењен хуманитарни приход са вечери.

"Цео новац смо наменили школи "Десанка Максимовић" из Косовске Каменице, а њихов представник је био Јадранка Васић, њихова директорка. Идеја је да помогнемо да се деци која се налазе у енклави, у простору где је само 5 одсто Срба, купи један мини бус, тако да смо покушали да скупимо што више средстава", каже Катарина Мијић.

"Било ми је велико задовољство да се позабавим и сценариом, и текстом и режијом и да направимо један колаж, заједно са дивним учесницима из Париза", каже глумица Јасмина Стоиљковић.

У програму су, уз глумце Јасмину Стиљковић и Дејана Цицмиловића, учествовали и свршени ученици Призренске богословије, етно група Јелена Анжујска, солиста РТС-а Милош Радовић и културно-уметничка друштва из Париза.

Ипак, највеће одушевљење изазвали су клинци и клинцезе школе Јелена Анжујска, који тренутно греју клупе и то обучени у средњовековне костиме.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво