Читај ми!

Србија на вези - регион, РТС Свет, 18.55

Гост у студију је директор Ансамбла "Коло" Владимир Декић. Реприза емисије у 02.39 и сутрадан, у уторак, у 13.15 на РТС Свет.

У Тузли се обележава 140 година од освећења Саборног храма Успења Пресвете Богородице у том граду. Велику помоћ при последњој обнови Храма дали су сународници муслиманске вероисповести, институције Федерације БиХ, Град Тузла, велики броја привредника Тузланског кантона, верници из Републике Српске и Србије. Подршку свом народу и свештенству, али миру и заједништву пружа и патријарх српски Порфирије.

У заједништву настају многе добре и лепе ствари. Једна од њих је и играчка представа "Соколова песма", чији је идејни творац, мађарски редитељ и кореограф Габор Михаљи, у извођењу Ансамбла народних игара и песама Србије-Коло.

На крилима наше традиције, добили смо нешто сасвим ново и неочекивано, савршено уиграно како само "Коло" уме, чиме су како наводе "направили искорак ка будућности", а све што има добру основу, остаје за сва времена. Причаћемо о "Колу" и колу, о "Соколовој песми", нашем фолклору и његовој лепоти. Наш гост је директор Ансамбла "Коло" Владимир Декић. Сазнаћемо шта је о "Соколовој песми" након премијере у Будимпешти рекла супруга мађарског премијера Виктора Орбана-Анико Леваи. Уживаћемо у певачким и играчким бравурама Колаша, а сазнаћемо и како је протекао овогодишња смотра фолклора у Масловарама у Републици Српској.

Уредници Мирослав Карлица и Нада Вукелић

Редитељка Драгица Гачић

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво