Читај ми!

Чикаго - Лондон, предности и разлике

Чикаго и Лондон су међу светским градовима о којима се често прича. Али, какве разлике између два града примећује неко ко није био у Лондону одавно? То из главног града Велике Британије покушава да одгонетне наш дописник Александар Жигић.

Прва ствар коју уочавамо у Лондону је велики број људи на улицама у разним деловима града, од туриста у центру до становника у околним насељима.

Верујемо да је један од разлога је то што се у Лондону доста користи јавни градски саобраћај, док се у Америци свуда више иде колима.

Кад је реч о колима, европска су доста мања, док у Америци људи углавном возе џипове.

Примећујемо да су све радње отворене и делује да период ковида није учинио негативан утицај на град. Са друге стране, у Чикагу су у главој улици још увек неке радње затворене.

Међутим, цене кућа и станова су више, па тако у околним чикашким насељима могу се купити нове луксузне куће од преко 200 квадрата од 500 до 700 000 долара, док у Лондону толико коштају нови, упола мањи станови. Становници кажу да је управо становање најскупља ставка, а да су остали трошкови и цене мањи него у САД. У Британији свако има обезбеђено државно здравствено осигурање.

Што се тиче снабдевености у радњама, и у Америци и Лондону може да се купи све.

 

 

 

 

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво