Читај ми!

Недостајање родне груде добар разлог за писање

Јасенка Лаловић, своју трилогију "Брда од пелина" представиће у Бечу, 4. новембра у институцији града Беча - EGA Frauen in Zentrum (Жене у центру).

У свет литерарног стваралаштва Јасенка Лаловић, закорачила је тек у педесетим годинама свог живота, али је већ кроз само неколико година, постала радо читан писац.

У њеним књигама препознатљив је њен црногорско-медитерански сензибилитет, који се огледа у њеном специфичном стилу писања. Имала је велики број промоција у земљама региона и више пута у Београду, на којима је представила своју трилогију "Брда од пелина", која садржи две књиге "С ове и с оне банде моје горе" и трећу "Кастигуља", која је за непуних 6 месеци доживела чак 7 издања.

"Ја сам једноставно хтела да понудим причу која је мало другачија и да нас вратим, у овој свеопштој кризи идентитета, нечему одакле потичемо, тако да тај одјек, враћање нечему што смо заборавили, што је остало на ивици заборава", каже Јасенка за РТС.

4. новембра представиће се публици у Бечу.

"За мене је велика част и донекле велика одговорност кад се нађете пред дијаспором, зато што ту постоји нека копча где људи траже да дате праве одговоре на све оно што у њиховом недостајању траже. Као што сам ја у недостајању моје родне груде написала ове књиге. Веома сам захвална на позиву и надам се да ћу одговорити очекивањима", каже Јасенка Лаловић.

 

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво