Читај ми!

Магазин Србија на вези, РТС Свет, 20.45

О приоритетима наше амбасаде у Америци, о томе каква је економска и трговинска сарадња наше две земље и како се могу унапредити, за емисију "Магазин Србија на вези" говори Марко Ђурић, амбасадор Србије у САД-у. Будите са нама и на РТС2 у суботу,16.октобра у 11.30.

О новим околностима у којима функционише светска економија говори проф. др Гордана Пешаковић са Флориде, професор економије са тамошњег универзитета, књижевница и једна од иницијатора пројекта "Београдски читач".

За емисију говори и контрабасиста Ненад Василић из Беча који наступа широм света, предаје, аранжира и компонује и представља своје најбоље нумере, на компилацији за ПГП, којом обележава две деценије рада.

Водимо вас и у Беч на музички фестивал "Златна пчела" где је наступило 40-оро деце основних и средњих музичких школа. Фестивал је 7. пут организовало удружење српске дијаспоре "А култура", а прилог нам шаље бечка телевизија ЈУ планет.

Гости у студију: Славица Мастикоса, потпредседница Удружења писаца "Седмица" из Франкфурта и уредница монографије којом се обележава 25 година рада овог удружења, које окупља писце из целе Европе, Србије, Америке и Аустралије, и Јања Тодоровић, публициста из Београда, представља примере повезивања наших људи широм света, кроз заједничке пројекте и активности.

Музички гости: Ђорђе Чавић са новим синглом и Влада Маричић, џез пијаниста који представља нови албум за ПГП под називом "Ибар".

Реприза у о2.12 и у четвртак, 14. октобра у 13.55 на РТС Свет.

Уредник емисије Сузана Гвозденовић Пузовић

Дежурни уредник Драгана Живојновић

Музички уредник Бранка Лолић

Редитељ Драгица Гачић

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво