Читај ми!

Maгазин Србија на вези, РТС Свет, 20.45

У емисији "Магазин Србија на вези" говоримо о нашим људима који живе у Малезији, Теслиној научној фондацији из Филаделфије и на који начин дечји фудбал спаја дијаспору и матицу. "Магазин" можете гледати и на РТС2, у суботу, 9. октобра у 11.30.

Наши људи расути су широм света. Понекад нам се укаже прилика да угостимо и неке од њих који живе тамо далеко. Једна од њих је Наташа Разак, архитекта ентеријера која живи у Малезији.

Велики број српских спортиста живе и такмиче се у расејању. Прве кораке начинили су у Србији, где су њихов развој водили тренери и клубови. Овом процесу допринели су и многи спортски ентузијасти. Један од њих је и Владан Шкорић, председник Дечје фудбалске асоцијације.

Очувања српског језика у расејању од немерљивог је значаја. Истакнути слависти у матици већ неколико година, окупљању студенте српског језика из целог света на курсевима језика и књижевности.

Теслина научна фондација из Филаделфије годинама чува и негује успомену на лик и дело Николе Тесле. Последњих година улаже посебан напор у погледу увођења Тесле и његових достигнућа у амерички образовни систем. Председник Фондације Никола Лончар, недавно је боравио у Србији, а са њим је разговарала Мирјана Раичевић Тасић.

У седишту УНЕСКА у Паризу, одржана је изложба на којој се говорило о значају наивног сликарства из Ковачице. Из Париза се јавља Владан Јочић.

Музички гости емисије Јован Маљоковић бенд.

Уредници емисије Бобан Ковачевић и Мирјана Раичевић Тасић

Редитељ Ернестина Глигоријевић.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво