Читај ми!

Јадран Малкович: Добитна комбинација је кад инат претвориш у позитивно

Тамара Дрезгић нас упознаје са Јадраном Малковичем, новим лицем на српској глумачкој сцени. Он је српског, немачког и руског порекла. Годинама игра у немачким и британским остварењима, док домаћа публика, до сада, није имала прилику да га упозна. Прву главну улогу на српском језику остварио је недавно, а наша екипа била је на снимању серије "Азбука нашег живота".

Шпанци га зову Хадран, Французи Жадрон, Енглези Џедрон, а Италијани Адриано. Његово име је Јадран Малкович и живи на релацији Србија, Немачка, Велика Британија. Рођен је српско-немачком браку, течно говори оба језика, али се најлаше изражава на енглеском, јер последњих година највише времена проводи у Лондону.

Јадрана Малковича смо упознали на снимању серије "Азбука нашег живота". Инсерт говори о сећању главног јунака на деведесете године, а атмосфера и сценографија су нас заиста и одвеле у тај период.

Јелена Бајић Јочић Вам је поверила главну улогу. Не познајете овдашњу глумачку сцену и филмски свет, ово је Ваша прва главна улога на српском језику. Како сте се осећали?

"Осећао сам невероватну количину обавезе...причали смо већ о томе колико је мени било тешко баш због тога што сам знао колики ризик она преузима тиме што је мени поверила ту улогу, јер ме она не познаје, нико ме не познаје", каже Јадран.

"Јесте велики ризик, али ја мислим да храбрима помаже срећа. Имала сам неку идеју како тај човек треба да изгледа, какву енергију треба да донесе. Желела сам да има нешто интернационално у себи, да буде једно ново лице...јако сам задовољна, најпре јер је велики професионалац, одговоран човек који схвата овај посао како и треба, јер је дисциплинован, а када добијете тако велику улогу од 50 и више снимајућих дана, онда је дисциплина јако важна ствар, а поврх свега испоставило се да је Јадран веома добар глумац", каже Јелена Бајић Јочић.

"Није само Јелена та која је преузела ризик, јесте на крају, али гледам све људе око себе који су ту на снимању и осећам сву одговорност за све те људе сада", каже Јадран.

Коју особину српског народа носите у себи, а да Вам је помогла у свету?

"Ја мислим инат, али не инат у смислу да нешто нећете да урадите из ината, него инат у смислу ако неко каже: ти не можеш то, нећеш успети у томе...За мене је диван пример за то Ђоковић, где толико негативности око њега и напада око свега...ја сматра да ту има елемент ината, да преусмери сву ту енергију и фокус са тог негативног на оно шта је за њега битно, а то је да освоји турнир...ту инат игра велику улогу, а он као такав има велики квалитет, кад се претвори у позитивно", искрен је Јадран Малкович.

Јадран је играо у серијама "Бело усијање", "24", "Кобра", документарној серији "Уочи несреће", филмовима "Пронаћи време", "Остинленд", "На линији ватре", "50 пољубаца", "Дух кеслија".

Малкович је играо и главну мушку улогу у мјузиклу "Телохранитељ", рађеном према чувеном филму са Витни Хјустон и Кевином Костнером.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво