Магазин Србија на вези, РТС Свет, 20.44

У новој емисији "Магазина Србије на вези", водимо вас на улице Београда, а наши гости у Њујорк, Бордо, Лондон, Мелбурн, Норвешку и друге крајеве света. "Магазин Србија на вези" можете погледати и на РТС2 у суботу, 10. априла, у 11.30.

Репортери са лица места су и наши гледаоци који ће показати како се живи у њиховим срединама, за време пандемије корона вируса. Посебно бележимо успехе младих музичара, глумаца, певача, свуда у свету.

Одличан спој две генерације музичара који имају завидну каријеру на светским сценама: Метрополитену, Карнеги Холу и њихов наступ 4. априла на Коларцу, пред београдском публиком био је право освежење. По чему су посебни Тамара Рађеновић, сопран, Давид Бижић, баритон и Ђорђе Нешић, пијаниста, осим што долазе из различитих крајева света, Лондона, Бордоа, Њујорка, видећете у разговору са њима. Водимо вас и на Коларац, на њихов концерт.

Тијана Паунковић нам представља музичара Вука Кандића, сина славног Владете Кандића - Бата Канде. Његов животни пут кренуо је очевим стопама, са хармоником, у правцу музичког образовања, а онда је у Америци, после завршеног смера за инжењера тона, постао банкар.

Дугометражни документарни филм "Теслин народ", освојио је две главне награде на Филмском фестивали "Ред дирт", у Оклахоми у Америци, за најбољи филм, а глумац Џек Димић за улогу Николе Тесле. Редитеља овог филма, Жељка Мирковића, затекли смо у Београду.

Тамара Дрезгић нас упознаје са Јадраном Малковичем, новим лицем на српској глумачкој сцени. Он је српског, немачког и руског порекла. Годинама игра у немачким и британским остварењима, док домаћа публика, до сада, није имала прилику да га упозна. Прву главну улогу на српском језику остварио је недавно, а наша екипа била је на снимању серије "Азбука нашег живота".

Реприза емисије у 02.12 на РТС Свет.

Уредници емисије Сузана Гвозденовић Пузовић и Тијана Паунковић

Реализатор емисије Ернестина Глигоријевић

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво