Читај ми!

Весна Станојевић, живот између две куће

Гошћа Београда, ових дана у време пандемије је Весна Станојевић, једина глумица која Енглезима предаје глуму у Лондону. Са њом је разговарала Тамара Дрезгић.

Ви сте једини странац који Енглезима предаје глуму...како то изгледа?

"Шта да Вам кажем, моја перцепција је ужасно истанчана, сви су они фини према мени, али ја ипак видим да код свих дође до једне мале задршке у почетку...Након периода упознавања и сарадње, ми успостављамо једну везу и контакт који је врло необичан и видим да им прија моја директност и отвореност, јер ја не заобилазим пуно...они то раде, пуно заобилазе пре него што вам заиста кажу шта мисле", каже Весна Станојевић.

Шта Вас је научио живот ван Србије, посебно од Енглеза?

"Научио ме је, пре свега, да научим који је ваш простор а који је мој простор, иако ја волим те спонтане размене и да може бити врло занимљиво ако се отвори могућност за такву једну размену, затим једну врсту дисциплине, већу него што је била код нас, као и професинолности."

Ваша одлука да што више времена проводите у Србији врло је емотивна, и приватно али и пословно...

"Дошла сам до закључка да сам дала довољно простора тој средини, Енглезима и уопште странцима, свему што је мени другачије, да их упознам, да уђу у мој живот и да са њима комуницирам и да то све не треба да има толико места у мом животу, да ће то мени бити увек страно, да ћу ја њима увек бити страна и да је штета да ту врсту улагања и посвећености немам овде.

Искрена да будем, колико год да сам научила, а научила сам пуно тога у Енглеској, мислим да сам пропустила доста тога што нисам била овде. Јер, начин на који сам морала да се фокусирам да би схватила пуно тога о њиховој култури, језику, бићу, није ми дозвољавао да могу довољно да испратим шта се дешавало с људима овде и посветим довољно пажње", искрена је глумица.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво