Слава Кола српских сестара

Празник Мала Госпојина је слава Кола српских сестара, које има велику улогу у програмима организованим у парохијама Српске православне цркве широм Северне Америке. То је разлог што је протеклог викенда велики број људи присуствовао литургијама које су се организовале поводом овог празника. Александар Жигић је био у Саборном храму у Чикагу.

Слава Кола српских сестара Мала Госпојина обележена је на литургији у српском Саборном храму у Чикагу који су служили свештеници Дарко Спасојевић, Василије Вранић и Добривоје Милуновић уз ђакона Теодора Соколовића.

Присуствовао је велики број парохијана, да би после службе били на славском ручку у друштвеној сали. Имали смо част да је старешина храма отац Дарко Спасојевић позвао све присутне да дођу на годишњицу емитовања емисије Радио Авале и Српске разгледнице из Америке коју припрема наш репортер, а која се емитује од 2010. године на Сателитском програму РТС-а.

Отац Добривој истиче значај рада Кола српских сестара.

„Слава Кола српских сестара је велики празник зато што је Коло једна од најважнијих организација, која је учествовала у оснивању сваке наше парохије у Америци иКанади, тако да је природно да на овај дан и овим поводом у храм дође велики број људи", протојереј Добривоје Милуновић, свештеник у Саборном храму у Чикагу.

Отац Дарко наглашава значај рада Кола српских сестара које су увек ту када је потребна помоћ.

„Да, веома смо задовољни, наше Коло је претпрошле године прославило стогодишњицу постојања. Већ су 100 година у Чикагу и при нашем Саборном храму помажу нашу заједницу, онима којима је потребна помоћ. Учествовале су пуно пута у акцијама прикупљања и слања помоћи деци, сирочадима", протојереј Дарко Спасојевић, старешина Саборног храма у Чикагу.

Наш репортер најављује и Котлићијаду 8. октобра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво