Србија на вези

У сусрет 60. Међународном сајму књига у Београду угостићемо књижевнике из расејања, Виолету Алексић из Швајцарске, Даницу Милетић из Аустрије и Силвију Оташевић из Сједињених Америчких Држава. "Србија на вези", вечерас, на Сателитском програму у 18.55, реприза у петак, 23. октобра у 11.30.

Од 25.октобра до 1. новембра одржава се 60. Међународни сајм књига у Београду. Биће то прилика да се окупе и српски писци из расејања. У сусрет предстојећем Сајму књига угостићемо Виолету Алексић из Швајцарске, Даницу Милетић из Аустрије и Силвију Оташевић из Сједињених Америчких Држава.

У Канади у Торонту активно је николико спортских клубова који окупљају углавном децу српског порекла. Најпопуларнији су фудбалски, а у последње време све успешнији су и кошаркашки и одбојкашки клубови. О активностима спортске српске дијаспоре, из Торонта извештава Бранка Дикановић Трбојевић.

У градском позоришту у Хелсинборгу организован је фестивал на коме су учествовала позоришта овог града. Представила се и једина српска трупа Позориште сутра које ради у овом граду. Ово је једино српско позориште у Шведској које изводи представе на српском језику.

Народна књижевност и њен особен глас, у 21. веку добили су сасвим нову димензију. Познати и награђивани писац Драган Лакићевић годинама је скупљао грађу и састављао књигу Српски Хомер. Портрети двадесет и пет народних певача и гуслара обрађени су једноставно и ефектно.

Посетићемо и село Параге недалеко од Бачке Паланке где ћете имати прилику да упознате једног интереснатног човека, иначе пинтера. Он и данас са радошћу прича о традицији, а производи каце и сепете.

Србија на вези, вечерас, на Сателитском програму у 18.55, реприза у петак, 23. октобра у 11.30. 

Уредник емисије Бобан Ковачевић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво