Читај ми!

Жељка Цвијановић на Српском фестивалу на Флориди

Српска православна црква Свети Сава у граду Норт Порт на југозападу Флориде припрема се за велики годишњи фестивал, који траје три дана, од петка, 3. до недеље, 5. фебруара 2023. године.

Очекује се врло богат програм. Наиме, у редовном културно-уметничком програму наступају популарни певачи и музичари, углавном из Чикага, Драган Јововић, Мица Радовановић, Анета Наковска и Иван Јовичић. Све, међутим, почиње већ у петак, 3. фебруара увече са једним рок концертом.

Специјалан гост је Жељка Цвијановић, председавајућа Председништва Босне и Херцеговине, са делегацијом. Такође ће присуствовати Бојан Вујић, амбасадор Босне и Херцеговине у САД и Обрад Кесић, директор Представништва Републике Српске у Вашингтону. Ово је ретка прилика за људе који живе у овом делу Америке да виде на лицу места Председавајуцу Председниства БиХ.

Њихов долазак се очекује у 4 поподне у суботу. Биће припремљен и специјалан програм за госте који ће посетити и цркву током свог обиласка, као и цело имање. После тога, око шест увече, у њихову част биће припремљен и свечани банкет у друштвеној сали цркве.

Фестивал нуди велики избор српских специјалитета, од хране са роштиља до пецива и колача, а међу спонзорима ће бити и неколико српских ресторана и кафеа из овог дела Америке. Они ће се побринути да храна буде за памћење. 

Старешина Храма Свети Сава у Норт Порту је отац Саша Ђурђевић, који је иначе родом из Ваљева. У овој парохији је несто више од пет година и учинио је пуно тога за кратко време, уз помоћ чланова парохије, волонтера, који радо одвајају време и енергију да би помогли у организацији овог фестивала.

Црква у Норт Порту има и своју фолклорну групу, чији кореограф је Никола Крчадинац, који се недавно доселио из Чикага.

Очекује се долазак посетилаца и из места која су на сат-два раздаљине, као што су Сарасота и Клирвотер на северу и Нејплс, око сат времена јужно, а исто тако и из Мајамија и других места на источној обали САД.

 

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво