Читај ми!

Шафхаузен: Ђаци прославили школску славу

У петак, 27. јануара, у ФМД-у "Коло“ у Шафхаузену (Швајцарска), одржана је приредба поводом школске славе, Светог Саве.

На свечаности је учествовала група ученика Допунске наставе на српском језику коју у кантону Шафхаузен у Швајцарској организује Министарство просвете Републике Србије.

Ученици који похађају наставу на српском језику казивали су пригодне песме посвећене српском светитељу чији се дан прослављао, Светом Сави.

Након благосиљања славског колача, прота Ненад Михајловић, који је специјално за ову прилику дошао из Цириха, одржао је пригодну беседу о значају Светог Саве за српски народ и његов духовни и културни идентитет, након чега су ученици заједно са свима присутнима запевали химну Светом Сави и тиме отворили приредбу.

Ученици су, научивши по неколико песама напамет, показали спремност да раде на јачању својих језичких вештина и покажу колико им значе српски језик и светосавље.

За свој труд и залагање, били су награђени громким аплаузом и узвицима „Браво!". Након рецитала наших ђака, заиграли су најмлађи чланови ФМД „Коло", након чега се председник овог друштва, Жељко Цвијетић, захвалио свештенику и учесницима Допунске наставе на српском језику и позвао све присутне да се послуже вечером. Присутни су били задовољни због успешне манифестације, а највише сами ученици, који су са задовољством приметили да је њихово учешће наишло на такво уважавање.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво