Читај ми!

Свети Сава обележен и у Висбадену

Као и многи пројекти Српске школе у Висбадену (Немачка) тако је и 29. јануара организована манифестација поводом обележавања дана Светог Саве, школске славе свих ђака у Србији, а и дијаспори.

Министарство спољних послова Републике Србије, преко мреже својих ДКП у свету, свим својим расположивим капацитетима, материјалним и људским ресурсима, и дипломатским инструментима, чини све напоре да изађе у сусрет потребама својих држављана и исељеника нашег порекла у страним државама и помогне у очувању њиховог националног идентитета, језика, културе и обичаја.

Кроз пружање ефикасне и квалитетне конзуларне заштите и услуга, организовање образовања и информисања на матерњем језику, помоћ у оснивању и раду клубова и удружења, њиховом повезивању са пословним и другим субјектима у матици, подстичу их на међусобну сарадњу, интензивирање контаката и односа са матицом и непрекидно раде на унапређењу њихових свеукупних привредних, научних, културних, информативних, спортских и других веза са матицом.

Министарство у циљу повезивања исељеника и свог језика, историје и културе покреће пројекат Допунске наставе на српском језику у свим покрајинама Немачке. Наставник допунске наставе у покрајини Хессен је професор Владимир Живанов, а кординатор за наставу је Биљана Букинац.

Као и многи пројекти Српске школе у Висбадену тако је и данас дана 29. јануара организована манифестација поводом обележавања Дана Светог Саве, школске славе свих ђака у Србији а и дијаспори.

У сарадњи са Српском православном црквом у Висбадену на челу са свештеником Александром Марковић обављена је Света литургија, примање нафоре, пресецање славског колача као и свечаност која је по завршетку литургије одржана уз певање светосавске химне као и појединачно извођење рецитација деце Српске школе. Такође су изабрани и најбољи радови ликовне колоније на тему Свети Сава где је било око 80 радова.

Манифестација је успешно изведена, деца су била јако задовољна, а и награђена пакетићима које је црква и школа припремила за њих.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво