Читај ми!

Флорида: У част Београдском читачу и српској књижевности

У петак 16. децембра 2022. године у 12 сати по локалном времену, у граду Каселбери надомак Орланда на Флориди, САД, одржаће се књижевна манифестација "У част Београдском читачу и српској књижевности".

Програм се одржава у чувеном градском парку (Lake Concord Park- City of Casselberry) испред Скупштине града Каселберија, где је постављена скулптура "Београдски читач" Belgrade Rеаder).

У програму код скулптуре "Београдски читач" наступиће српски писци Миодраг Јакшић из Београда, Илија Шаула из Филаделфије, Гордана Пешаковић из Сарасоте, Ратка Богдан и Татјана Вебстер из Сант Петерсбурга, Силвија Оташевић, Ненад Симић и Небојша Крљар из Мајамија.

Уз сопствене књижевне радове, српски аутори ће представити и неке од најзначајнијих дела српске књижевности на енглеском језику, а у програму ће учествовати и представници града Каселбери, универзитета Херзинг и представници Casselbarry Art House.

Скулптура "Београдски читач" (Belgrade Reader) је рад београдског вајара Милоша Шарића, постављена је у Каселберију у октобру 2016. године у оквиру пројекта "Београдски читач", након откривања првог споменика у Чубурском парку у Београду.

Манифестацију "У част Београдском читачу и српској књижевности" организују Матица исељеника и Срба у региону, Књижевна радионица Кордун из Филаделфије и Иницијатива Београдски читач.

Адреса: 95 Triplet Lake Dr, Casselberry, FL 32707

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво