Читај ми!

Заједно за хуманост – Сандра и њен "Фениксов лет" у Бечу

Бечка "Просвјета" одржала је у Бечу хуманитарну промоцију књиге "Феникс - Вирутозни лет" суботичке списатељице са посебним потребама, Сандре Свирчев. Промоција је одржана у недељу, 27. новембра у свечаној сали Храма васкрсења Христовог у сарадњи са свештенством храма.

Сандра Свирчев представила се не само као талентована ауторка, већ као и храбра млада жена великог срца, која се, као особа са посебним потребама, годинама успешно бори са здравственим тешкоћама.

Својом књигом Феникс - Вирутозни лет она се храбро сусреће са животним недаћама и искрено и до сржи огољено говори о свом трпљењу и својој борби за нормалан и частан живот.

Сусрет са овом књижевницом био је врло емотиван. Она је уз подршку своје породице, посебно мајке Драгане Грбић, успела да, како каже, нађе унутрашњи духовни мир и велику менталну снагу. Њена књига, топла и емотивна, наишла је на велико допадање бечке публике.

Старешина храма, отац Драго Вујић, поздравио је Сандру бираним речима, позвао присутне на молитву, а потом живо учествовао у промоцији. Он је рекао да је Сандра неко ко из свог икушења не налази патњу, већ мудрост и духовност и да у ствари она помаже другима на проналажењу унутрашње снаге и духовног мира.

„Дружење и разговор са Сандром је непоновљиво искуство и посебна привилегија", казао је домаћин вечери, Срђан Мијалковић, потпредседник Просвјете, "посебно захваљујем оцу Драги Вујићу и свештенству на подршци, као и добрим људима који су присуствовали. По ко зна који пут понављам да је сарадња са нашом црквом, Епархијом аустријско-швајцарском, а нарочито са нашим епископом, господином Андрејом, важна и кључна за огроман број наших пројеката, не само Просвјетиних, већ и уопште, не само у Бечу, већ и широм дијаспоре.Само заједничким радом и сарадњом могуће су и овакве хуманитарне акције, окупљање добрих људи и помоћ онима којима је потребна, као Сандри сада", додао је Мијалковић.

После промоције, дружење са присутнима се наставило, а отац Драго приредио је и свечани ручак за своје госте.

Сандру је љубазно поздравио и похвалио и епископ аустријско-швајцарски господин Андреј и позвао је да и следеће године буде гост у Бечу. Сандра и њена мама, Драгана Грбић, биле су пресрећне.

„Захвална сам на свему. Пишем срцем, јер знам да тако човек једино и може да сагледа истину. Искрена емоција ме води у свему, препознаје и проналази пут до онога што је истински чисто. Амбицију за писање подстиче неописива жеља да оно што осећам пренесем својим читаоцима да би схватили и ценили оно што је најдрагоценије, а то је сам живот. Деo свачијег живота може да пробуди оно успавано у људима који су живећи за друге заборавили на себе," рекла је на крају промоције Сандра Свирчев.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво