Читај ми!

ПКС организује три инвестиционе конференције у иностранству

Привредна комора Србије (ПКС), у оквиру пројекта "Повежи се Србијо II", организује ове јесени три инвестиционе конфереције у Аустрији, Немачкој и Швајцарској. Прва конференција планирана је у Бечу већ 30. септембра, а у Штудгарту и Цириху 12. и 19. новембра.

„Циљ ових скупова јесте да се инвеститорима представе могућности улагања у Србији, конкретни пројекти, локације за улагање, као и потенцијал за стратешка партнерства са домаћим фирмама", истиче Ђорђе Андрић, руководилац Центра за подршку инвестицијама и јавно приватно партнерство ПКС.

Очекује се да ће на конференцијама учествовати више од 100 потенцијалних инвеститора, пословних људи из дијаспоре, као и страних фирми заинтересованих за сарадњу са Србијом.

„Фокус конференције у Бечу биће на представљању пројеката за улагање, док ће се конференције у Штудгарту и Цириху базирати на проналажењу партнера и отварању нових тржишта за домаће компаније", објашњава Андрић.

ПКС је са партнерима развила, у оквиру пројекта Повежи се Србијо II, јединствену иновативну онлајн платформу Пословни атлас Србије и дијаспоре која на једном месту обједињује пројекте за улагање, инвестиционе локације, а омогућава и брзо повезивање домаћих фирми са компанијама у иностранству.

Подношење предлога пројеката и локација за инвестирање реализује се такође путем ове платформе, а сви заинтересовани привредници попуњавањем посебног Упитника и слањем на мејл linkup@pks.rs могу да се представе потенцијалним пословним партнерима у дијаспори.

ПКС у свакој од земаља где ће бити одржане инвестиционе конференције сарађује са експертима који раде на проналажењу инвеститора за предложене пројекте са платформе и пословних партнера.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво