Читај ми!

Млади подржали оснивање културног центра у чикашком насељу Лајонс

Недавно је одржано прво окупљање на новом имању Свети Никола у чикашком насељу Лајонс. Чланови и пријатељи недавно основане организације српско-америчких студената окупили су се са циљем да скупе средства за нови Културни центар "Никола Тесла" при цркви Светог Николе.

Председница Катарина Ристић истиче да је један од главних циљева да се ради на побољшању имиџа Срба у Чикагу и генерално у Америци.

 

Питамо је како је то бити српски студент у Чикагу у данашње време.

"Jа уживам у томе што сам студент у Чикагу. Има пуно Срба где год идем. Што се тиче тога како ме третирају када кажем да сам Српкиња, у друштвеном смислу на часовима или прославама реакција је добра. Cвако зна неког Србина са којима се друже, и обично је позитивна реакција. Али, пуно пута на часу историје или што се тиче школског програма ми смо често приказани на неки негативан начин због неистина које су већ постале саставни део званичног школског програма", каже Катарина.

Да ли то значи да је имиџ Срба добар или треба још радити на томе да се чује истина о српском народу?

Катарина Ристић каже да дефинитивно мисли да има још пуно да се поради на томе и додаје:

"Cада је дефинитивно боље него пре, ми смо уједињенији и побољшавамо наш имиџ у овој земљи, али осећам да треба да будемо заједно и усмеримо се на оно што је важно."

Катарина каже и да је јако срећна што је летос посетила Србију први пут после шест година и видела фамилију и пријатеље. Додаје и да једна и друга земља имају предности, али да јој живот у Србиј изгледа опуштеније.

Иначе, и на овом неформалном дружењу прикупљено је преко хиљаду долара за Културни центар Никола Тесла у чикашком насељу Лајонс.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво