Читај ми!

Филм "Сладолед" Срба из САД на фестивалу у Москви

Филм "Сладолед" (Ice cream) у чијој реализацији кључну улогу има група Срба из САД, након Филмског фестивала у Палм Спрингсу, креће у Русију где ће бити приказан на 44. Московском међународном филмском фестивалу, једном од најстаријих на свету, а који почиње 26. августа.

Игор Обрадовић, главни глумац тог 13 минута дугог остварења, који је најкраће речено комедија апсурда, каже да је "Сладолед" након Москве у септембру позван у Њу Мексико на Албукерки филмски и музички фестивал, који ове године обележава деценију постојања.

Обрадовић додаје да ће и Москва као и Албукерки, а пре тога и Палм Спрингс, бити прилика да се на тако значајним фестивалима, кроз њихов дебитантски филм, чује и српски језик.

Нагласио је и да им је драго што је њихов рад пропознат и што су селектори "Сладолед" уврстили не само у та два фестивала која следе у наредних месец дана вецх и у још један, о којем, како каже, сада не може да се говори.

Обрадовић, глумац Српског театра из Чикага, подсећа да је фестивал у Мосвки покренут 1935. године, да су на њему учествовали многи широм планте познати глумци и редитељи, од Федерика Фелинија, преко Софије Лорен, Ричарда Бартона, до Роберта де Нира, Мерил Стрип до Никите Михалкова и Емира Кустурице.

Радња филма "Сладолед" дешава се у Чикагу једног топлог летњег дана, када Раде, недавни имигрант из Србије кога Обрадовић глуми, крене да купи сладолед у средини у којој нико не говори енглески и тако почиње низ догодовштина или прецизније апсурда.

Према речима Обрадовића, екипа коју је окупио филм "Ice Cream - Сладолед" већ има планове за нови краткометражни филм, а такође се озбиљно воде разговори за дугометражни филм о једној српско-америчкој причи "која је веома занимљива и дуго чувана тајна".

Осим Обрадовића, важно место у филму заузимају и Стив (Светозар) Спремо који је сценариста/редитељ, Срдан Срђеновић директор фотографије и камера и девојчица Анђелина Обрадовић.

Музика су радили Дејан Петровић Биг банд и Милован Мића Петровић.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво