Читај ми!

Први Трг Николе Тесле у Северној Америци

10. јула 2022. године обележена је 166. годишњица рођења Николе Тесле, а отворен је и први Трг Николе Тесле у Северној Америци, на једном од најлепших места на свету, на Нијагариним водопадима.

На манифестацији Дан Николе Тесле, која се од ове године на Нијагариним водопадима обележава као централна манифестација на нивоу провинције Онтаријо, сакупио се велики број поштовалаца лика и дела Николе Тесле из градова широм Онтарија.

Уз присуство великог броја гостију, и уз богат културно-уметнички програм, овогодишња манифестација „Дан Николе Тесле" била је изузетно свечана.

На једној од најлепших позорница света, са погледом на прелепе Нијагарине водопаде, Српска школа Никола Тесла са драгим гостима, фолклорним групама Студеница из Нијагаре Фолс, Слога из Виндзора, Вез из Хамилтона и осталим учесницима, приредила је програм достојан значаја овог дана.

Након свечане церемоније на Тргу Николе Тесле, у хидроцентрали (Niagara Parks Power Station) почео је вечерњи шоу са светлосним и аудио ефектима у част Николе Тесле.

Овогодишња манифестација завршена је спектакуларним ватрометом и осветљењем Нијагариних водопада у бојама српске заставе у част великог генија.

Најава овог догађаја било је свечано подизање заставе Дана Николе Тесле 7. јула, у присуству градоначелника Нијагаре Фолс господина Џима Диодатија, представника Градског већа господина Вејна Томпсона, оца Милорада Делића и представника Српске школе "Никола Тесла".

 

 

 

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво