Читај ми!

Дан Николе Тесле у Нијагара Фолсу

Српска школа "Никола Тесла" уз подршку канадског "Тесла техничког музеја", 10. јула 2022. године, организоваће 13. по реду Дан Николе Тесле у Нијагари Фолс, у Канади.

Oве године, у обележавању и организовању Дана Николе Тесле, прикључила се и институција Нијагара паркови (Niagara Parks Commission) са својим многобројним атракцијама. Посебно се издваја недавно реновирана хидроцентрала (Niagara Parks Power Station), која је саграђена давне 1905. године, а која сада представља јединствени музеј у свету где се трагови Теслине генијалности виде на сваком кораку.

Уз дугогодишњу подршку града Нијагаре Фолс, односно градоначелника Џима Диодатија, Српске православне цркве Св. Ђорђе из Нијагаре, фолклорне групе Студеница, организације Српског етничког наслеђа у Нијагари (SELO), наше амбасаде у Отави, српског конзулата у Торонту и бројних других институција, организација и појединаца, ова манифестација из године у годину постаје све већа и значајнија.

Захваљујући прошлогодишњој иницијативи Тома Ракочевића, члана провинцијског парламента, Дан Николе Тесле је постао празник који се обележава на нивоу целе провинције Онтарио.

Овогодишња прослава Дана Николе Тесле у Нијагари представља централну манифестацију на нивоу целе провинције.

Овогодишња манифестација Дан Николе Тесле имаће посебно свечани карактер.

У недељу 10. јула, на 166. годишњицу Теслиног рођења, у периоду од 13-17 часова у хидроцентрали (Niagara Parks Power Station) биће организован обилазак најновије атракције под називом "Тунел" уз бесплатну радионицу малих проналазача на тему Николе Тесле.

На само неколико минута од хидроцентрале, на Тргу Николе Тесле од 17 часова, одржаће се централна манифестација овогодишњег Дана Николе Тесле са великим бројем гостију и културно уметничким програмом, односно свечаном церемонијом отварања првог Теслиног Трга у Северној Америци.

Након свечане церемоније на Тргу Николе Тесле, у 19 часова се у хидроцентрали (Niagara Parks Power Station) ће почети вечерњи шоу са светлосним и аудио ефектима у част Николе Тесле.

Овогодишња манифестација Дан Николе Тесле завршиће се 10. јула у 22 часа спектакуларним ватрометом и осветљењем Нијагариних водопада у бојама српске заставе у част великог генија, српског порекла, Николе Тесле.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво