Читај ми!

Креативна Европа - пројекат о звуку и акустици

Међународни пројекат B.AIR Креативна Европа траје од октобра 2020. године. Састанак у Љубљани је међу првима где су учесници уживо могли да размењују своја искуства и идеје о овом пројекту, као и да унапређују сарадњу.

Девет партнера учествују у пројекту B.AIR савремени уметнички радио, креирање звука за бебе, малу децу и угрожене групе.

РТВ Словенија је вођа пројекта у који су укључене институције и организације које се баве звуком и акустиком на различите начине. Из Грчке, Француске, Финске, Хрватске, БиХ и Србије.

"Емисија која се односи на звучна сећања особа старијих од 80 година, много нам говори о култури и историји једног народа. Многи звуци се данас више не чују, не производе и зато је добро забележити сећања и емоције које се односе на њих и како су утицале на животе појединаца", каже Heikki Uimonen, Финска.

"B.AIR пројекат је важан јер се бави развојем човека са стране звука...шта звук чини у развоју човека, од детета до старог човека. Шта звук чини нашем животу, шта нам значи и како утиче на нас. Кад будемо то све знали, имаћемо могућност да помогнемо људима и помоћу звука", каже Сабрина Повшић, Словенија.

"У оквиру B.AIR пројекта бавио сам се проучавањем звука на научном нивоу и желе да дају одговор на питањa из домена социологије, како заправо звучи свет", каже Giuseppe Gavazza, Француска.

"Пројекти који до сада јесу рађени јесу Темпус и Еразмус плус, и по први пут и Креативна Европа. Ми у оквиру овог пројекта, односно Радио Београд који учествује у овом пројекту, напредујемо и стичемо нова искуства. Све тече по плану а крај пројекта sе очекује у септембру 2023. године", каже Николета Дојчиновић, Србија.

Идеја је да B.AIR пројекат изнедри и међународни фестивал радиофонског звука који би у својој првој едицији емитовао остварења настала у оквиру овог пројекта, као и да се сарадња међу партнерима настави и после завршетка пројекта.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво