Читај ми!

Лондон: Још једна награда за филм "Војничке љубави заувек"

Документарни филм "Војничке љубави заувек", редитеља Жељка Мирковића, рађен у продукцији ВФЦ Застава филм и Optimistic film, освојио је најбољу режију документарног филма на управо завршеном Stanley Film Awards international Film Festival, London, UK.

Филм је већ претходно освојио Grand Prix на фестивалу Златна буклија у Србији и награду за најбољи документарни филм на Best Istanbul Film Festival, у Истанбулу, у Турској.

Документарни филм Војничке љубави заувек представља ванвременску причу
 о трагању за љубављу и смислом живота, испричану кроз сведочанства истих јунака, младих војника 
пре 20 година и данас.

"Пре 20 година након завршених основних студија филмске и тв режије, после основне обуке војни рок сам наставио у Застава филму. Убрзо смо продуцирали су интимни документарни филм Војничке љубави. То је била ванвременска прича о мојим пријатељима са којима са служио први део војног рока. То су били младићи са различитим судбинама, из различитих крајева тадашње Југославије, непосредно након бомбардовања 1999. Ови младићи су тада на јединствен начин преживљавали своје љубавне приче и маштали о будућности.

Двадесет и више година касније, одлучио сам да потражим те момке са којима сам својевремено делио војнички хлеб и са којима смо направили филм "Војничке љубави" и да направимо причу о њима и њиховим вредностима данас, после толико времена", каже редитељ, др Жељко Мирковић.

"Војно филмски центар „Застава филм" је поносан на чињеницу да је филм Војничке љубави заувек награђен на фестивалу у Истанбулу. То је прича о љубави и породици које чине темељ и представљају универзалну вредност сваког друштва.

Ова филмска кућа 74 године производи филмска дела које су побрала многобројна међународна признања посебно у ранијем периоду уметничког стваралаштва тако да ово признање враћа Застава филм на старе стазе успеха што му даје и посебан значај", каже продуцент, директор ВФЦ Застава филма, пуковник Горан Иконић.

 

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво