Читај ми!

Спортски изазови за најмлађе

Овогодишњи Крос Ртс-а је одржан и у Франкфурту и Хамбургу.

Овогодишњи Крос Ртс-а је одржан је 19. јуна на стадиону ФЦ Темпо у Франкфурту. Крос, који се традиционално одржава у свим школама у Србији, али и у српским школама у дијаспори, организован је под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја (МПНТР), Министарства омладине и спорта (МОС) и Министарства спољних послова - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону. 

У покрајини Хесен у Немачкој организацију кроса је преузели су Генерални конзулат у Франкфурту и генерални конзул, Бранко Радовановић, и управни одбор ФК Темпо у сарадњи са координаторком Биљаном Букинац и наставницима Соњом Зрнић, Бојаном Ракоњац, Татјаном Милановић и Владимиром Живановим.

Медаље и пригодне награде победницима традиционално обезбеђује спонзор ДЕВК осигурање и Александар Тепшић.

За учешће на овогодишњем кросу пријавило се 150-оро деце. Трке су организоване по разредима и према прописаним пропозицијама.

Осим ученика који похађају Српску допунску наставу, за трку се пријавио и велики број деце предшколског узраста, старости до шест година. Након деце такмичили су се и родитељи наших ученика у категорији ветерана.

Након такмичарског дела организована је мала школа фудбала и игре, натезање конопа и скакање у џаку.

  Хамбург

Пред сам крај наставне 2021/22. године године, за ученике Допунске наставе на српском језику у Хамбургу су организовани Спортски дани. У оквиру разноврсних спортских активности организованих у градским парковима или двориштима школа, одржан је и Крос РТС-а.

Крос РТС-а је за ученике посебан изазов и због тога је одзив ученика велики. Посебно су се ученици млађег узраста истакли изузетним спортским духом. Такмичење је организовано према узрасним категоријама ученика и најбољима су додељене дипломе.

Све је протекло у изразито лепој атмосфери. Дружење ученика и родитеља је настављено и након спортских такмичења. Радост су употпунили родитељи ученика група Алтона и Бармбек, јер су све ученике почастили сладоледима, соковима, воћем. Ученици су истакли да са нестрпљењем очекују организовање Кроса РТС-а и наредне школске године.

 

 

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво