Читај ми!

Златна Теслина медаља за директорку, лекаре и медицинско особље

Теслина научна фондација из Филаделфије наградила је колектив КБЦ Бежанијска коса из Београда. "Учињена ми је велика част и радост доделом Теслине медаље мени и свим запосленима у КБЦ Бежанијска коса", изјавила је др Марија Здравковић, директора КБЦ Бежанијска коса.

Др Марија Здравковић, директорка КБЦ Бежанијска коса и чланови овог колектива, добитнци су две Теслине златне медаље за хуманост и херојство, као и специјалне две Захвалнице Теслине научне фондације из Филаделфије. Лечили су 61000 пацијената оболелих од короне и већину излечили. Том приликом сама др Здравковић и њен супруг доктор су три пута одболовали ковид 19.

"Србија вас је прогласила новим херојима, али ви сте више од тога, ви сте данас легенда српског здравства јер сте својим пожртвовањем исписали историју наше борбе против опаке светске болести", рекао је Зоран Буловић, председник Теслина научне фондације Србија.

Отац Оливер Суботић из храма Александар Невски је докторки Марији Здравковић уручио своју књигу о духовном животу Николе Тесле. Директор ТНФ др Марко Лопушина госпођи директорки ставио је Теслину медаљу око врата.

"Учињена ми је велика част и радост доделом Теслине медаље мени и свим запосленима у КБЦ Бежанијска коса. Носити овај орден највећег добротвора људског рода, великог Николе Тесле је за нас све велика светла обавеза да и даље радимо за наш народ и нашу земљу", изјавила је др Марија Здравковић, директора КБЦ Бежанијска коса.

Овим чином су сви у КБЦ Бежанијска коса постали су теслијанци, односно чланови Теслине научне фондације, са којом ће сарађивати на пројектима заштите и развоја лика и дела српског генија.

 

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво