Читај ми!

Орден Николе Тесле за Новака Ђоковића

Одлуком управе и чланова Теслине научне фондације (ТНФ) из САД, коју чине амерички Срби, Американци и обожаваоци српског генија из читавог света, Новаку Ђоковићу, најбољем светском спортисти додељен је Орден Николе Тесле.

У образложењу које је потписао Никола Лончар, председник ТНФ из Филаделфије, се између осталог каже:

"Никола Тесла је целом свету донео будућност. Новак Ђоковић је створио будућност тениса и модерног спорта. Новак Ђоковић је нови Никола Тесла и нови српски геније. Својим делима уздигао је светску јавност, а нас Србе учинио поносним. Ми му се овим орденом захваљујемо и дајемо Новаку Ђоковићу пуну подршку у његовом спортском, хуманитарним и патриотском раду."

Орден Николе Тесле установљен је у Теслиној научној фондацији пре неколико година као одличје „У духу Николе Тесле" или „Tesla spirit award".

Повод за доделу Ордена Николе Тесле најбољем спортисти света су непријатна догађања у Аустралији, која су за последицу имала понижавање и рушење угледа самог Ђоковића, али и његовог српског народа. Исказана нетпељивост, а у неким случајевима и мржња према Новаку, произвела је и мржњу према Србима, што не приличи државама и личностима из демократског света.

"Никола Тесла и Новак Ђоковић су тесно повезане личности, јер потичу из српског етноса, јер се као Динарци и Срби физички личе, и јер су, што је за нас у ТНФ било најважније, својим делима задивили свет и показали менталну и духовну снагу српског народа. Тесла и Ђоковић су данас симболи и амбасадори српског народа у свету", сматра Никола Лончар, творац Теслине научне фондације.

Како нам је рекао Зоран Буловић, председник ТНФ Србија, према подацима ове српске организације из Филаделфије, српски геније Никола Тесла је данас најпознатији и најпопуларнији Србин на свету. Има 63 милиона појављивања на Интернету и 33 споменика и бисте у 20 држава света.

"Новак Ђоковић стоји уз раме Николе Тесле. Новак је најпопуларнији модерни Србин у свету. Има на Интернету 17,3 милиона појављивања. Носилац је два велика признања као најбољи тенисер на планети Земљи и као најбољи светски спортиста у 2021. години. У време ових догађања у Аустрлији добио је милион нових порука из читавог света. Амерички Срби предлажу да се Ђоковићу подигне споменик у Њујорку, поред монумента Николе Тесле, који је Новак својевремено посетио", каже Никола Лончар.

Како нам је у Филаделфији речено, Теслина научна фондација ће Новаку Ђоковићу уручити Орден Николе Тесле првом приликом, када се договори сусрет са светским прваком и најбољим спортистом света.

уторак, 16. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво