Читај ми!

Отворено осам школа српског језика у Аустрији

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон боравио је протеклог викенда у дводневној посети Србима из Аустрије. Током званичне посете, Гујон је отворио осам допунских школа у Бечу, Ст. Полтену као и у Браунауу, Гмундену, Енсу, Штајеру и Лицну. Све школе су део мреже "Просвјетиних" српских школа у Аустрији које функционишу захваљујући подршци Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону и Епархије аустријско – швајцарске СПЦ.

„Када сам прошлог новембра именован на место директора Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону одмах сам схватио да је потреба за школама српског језика у нашој дијаспори огромна и да треба доста радити на том пољу. Годину дана касније, са великим задовољством могу да кажем да сада отварамо двадесет три школе српског језика у свету, од тога осам само у Аустрији. За веома кратко време, успели смо да удвостручимо број ђака који похађају овај програм у Аустрији. Упис у нове и постојеће школе траје до краја октобра и већ сада је већи од 400 полазника", рекао је Гујон.

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону у школској 2021/22 отворила је 23 нове допунске школе српског језика у дијаспори за шта је издвојила 20 000 000 динара. Од Русије, Малте, Холандије па све до Аустрије, Шпаније и Португалије преко 800 малишана имају прилику да похађају часове српског језика и културе у новоотвореним школама

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво