Читај ми!

Одржана Свечана академија "Тесли у част"

Са благословом Његове Светости патријарха српског Порфирија, у препуном храму Свете Тројице у Гроцкој 17. октобра 2021. године одржана је Свечана академија посвећена једном од највећих умова из рода српског, Николи Тесли.

Цео пројекат је изведен уз помоћ и суфинансирање Министарства правде - Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама. Академија је започела наступом дечјег хора „Деца неба" при храму Свете Тројице у Гроцкој, затим је наступио хор Основне музичке школе „Невена Поповић" из Гроцке.

Централни део академије било је предавање свештеника Оливера Суботића на тему Тесла као спона између Србије и Америке.

Наступи хора манастира Богородице Тројеручице под Авалом и мешовитог хора при храму Свете Тројице у Гроцкој су увеличали несвакидашње сабрање. Деца која похађају веронауку у Гроцкој, на панелима су изложила своје ликовне радове на тему „Иконе светитеља - наша крсна слава", док су деца која похађају верско-кулинарску секцију при Основној школи у Бегаљици изложили своје радове (славске колаче, професоре, разне ђаконије).

У Спомен соби, у порти храма, Музеј Николе Тесле из Београда је изложио неколико експоната, тако да су присутни могли чути по којим принципима делују Теслина плазма кугла, Теслин трансформатор...

У завршници је старешина храма, свештеник Александар Митровић поздравио све присутне и захвалио учесницима, као и свима који су помогли да се реализује свечани скуп.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво