Читај ми!

Промоција туристичке понуде наше земље у Анкари

У сарадњи Туристичких организација Београда (ТОБ) и Србије и Амбасаде Републике Србије у Анкари, синоћ је у просторијама Амбасаде одржана промоција туристичке понуде наше земље.

У присуству представника више десетина туристичких агенција, представника медија из Турске и Србије, као и дипломатког кора, амбасадор Зоран Марковић је званично најавио успоставу директног лета компаније Анадулу Џет на релацији Анкара Београд, оценивши да је ово даљи корак у продубљивању билатералнох односа а пре свега међусобног упознавања турских грађана са туристичким потенцијалом Србије и нашег главног града. Ова вест је исто вече одјекнула у турској јавности а директно са догађаја су извештавали агенција Анадолу и TRT World.

Скупу су се потом обратили Шамил Каракаш, директор Анадолу Џета, директорка ТОС, Марија Лабовић и директор ТОБ, Миодраг Поповић.

Ш. Каракаш је истакао важност отварања нове линије са аспекта интереса компаније на чијем је челу, и изразио очекивање да ће се у најскоријем периоду по успостављању директног лета који је за сада предвиђен два пута недељно, створити потреба за успоставом свакодневних летова на овој релацији. Најавио је да ће први комерцијални лет бити обављен 20. децембра ове године.

Директорка ТОС, Марија Лабовић, истакла је значај турског тржишта за туризам Србије и посебно се осврнула на предности које Србија као туристичка дестинација има на овом тржишту, као и главне туристичке производе за које се очекује да ће привући велики број турскох туриста.

Директор ТОБ, Миодраг Поповић, истакао је да је отварање директног лета на релацији Београд - Анкара излазак Београда на још једно туристичко тржиште поред Истанбула што ће свакако повећати број гостију из ове земље која је већ годинама на самом врху по броју долазака у Београд.

После презентације одржан је радни састанак амбасадора са директорима ТОС, ТОБ и Анадолу Џета на ком су конкретизовани даљи кораци у области промоције и формирању програма организатора путовања на новоуспостављеној релацији. Такође, током вечери, директори ТОС и ТОБ су остварили већи број директних контаката са представницима заинтересованих туристичких агенција из Анкаре. Договорено је да на обе стране, пре реалиизације првог лета, буду организоване промотивне посете представника медија и агенција чији је задатак да додатно промовишу започети пројекат.

Сам догађај су својим наступом увеличале прве виолине Београдске филхармоније и професорке на ФМУ, Тијана и Ксенија Милошевић.

 

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво