Читај ми!

Одјек српске уметности у Швајцарској

Изложба Удружења ликовних уметника Урош Предић, Швајцарска, "Echo der Zeit" трајала је од 2. до 10. октобра у галерији "Art and Buisness" у центру Цириха.

Изложбу је отворио галериста и пословни консултант др Леонард Фоп, који је нагласио да је његов циљ да у својој галерији уметницима пружи могућност да граде мостове.

Такође и да пословном свету кроз изложбе приближи уметност, и да му је овога пута био посебан изазов да повеже различите културе.

Након његових речи, посетиоцима се обратила и дугогодишња председница, једна од оснивача удружења, као и садашњи члан извршног одбора Љиљана Путинчанин. Она је поздравила госте и захвалила се галеристи на могућности коју је удружењу пружио. Осврнула се на тему изложбе и укратко представила удружење.

Удружење ликовних уметника Урош Предић након многобројних изложби у Швајцарској и Србији по први пут је гостовала у граду Цириху.

Поставка изложбе водила се питањем колико је митологије остало у свима нама. Уметници су на најразличитије начине - кроз технику, формат, приче из словенске митологије и бајки, али и кроз њихове личне приче посматрачу дочарали свој доживљај "одјека времена".

Испод слика и скулптура, осим назива уметника и дела, налазили су се и QР кодови, под којима су се посетиоци уз помоћ својих мобилних телефона могли информисати о ликовима из митологије, али и личним размишљањима самог уметника.

Изложба је открила ко су ликови Перун, Весна и Суђаје, представила сажето неке од бајки из "Прича из давнина" Иване Брлић Мажуранић у апстрактном формату, презентовала приче из античке Грчке, Дантеову Божанствену комедију, али и модеран приступ одјека данашњице.

 

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво