Читај ми!

"Љубавни времеплов" у Бечу

Дружење са глумицом Весном Станковић из Београда остаће у сећању свих Бечлија, који су је гледали на сцени, у просторијама Заједнице српских клубова у Бечу.

Представа кабаретског типа, обиловала је емоцијама и веома суптилним причама о љубавима наших познатих Српкиња и Срба. Неки од њих су живели у Бечу.

У бриљантном познавању биографија личности из културе, Весна Станковић је представила: Мину Караџић, Бранка Радичевића, Ђуру Јакшића, Живојина Мишића, Владислава Петковића Диса, Јелисавету Начић, Алексу Шантића, Милутина Миланковића и Десанку Максимовић.

Веснин "Љубавни времеплов" у коме и сама ужива, говори, пева, изазвао је код многих сузе у очима, али и лавину позитивних емоција које су нам, у овим тешким временима, неопходне.

Ова изванредна, савремена српска телевизијска и позоришна глумица, вратила нас је у прошле тренутке у нашој историји и култури и подсетила да је љубав та која оплемењује, и како она рече "даје, ствара и расте".

Овом културном спектаклу, присуствовале су личности из јавног и културног живота Беча, између осталих: часни оци Драган Будак и Јован Говедарица, као изасланик Његовог Преосвештенства епископа аустријско-швајцарског Андреја, Мирел Томас, председница "Бечких поета", Славица Клајн, председница Културног друштва "Златна реч, српска круна", проф. Татјана Томић Обрадовић, проф. Вања Глишић, проф. Драгана Балтић, Катарина Милисављевић, виолинисткиња, привредници Милун и Нада Николић, новинарка Вера Марјановић и многи други.

Лука Марковић, председник Заједнице српских клубова се захвалио присутнима на посети и глумици Весни Станковић уручио прелеп букет цвећа, а проф. Светлана Матић јој је уручила Захвалницу за допринос у развоју позоришне уметности у матици и расејању и промоцији рада АСКД "Вилхелмина Мина Караџић", које је са Заједницом српских клубова у Бечу било организатор ове културне манифестације, а поводом отварања библиотеке "Мина Караџић" у Бечу.

Наредна манифестација биће одржана у суботу 18. септембра са почетком у 19 часова, у свечаној сали Заједнице српских клубова у Бечу. Историчар проф. Предраг Марковић  из Института за савремну историју одржаће предавање "Срби-народ јединствен на свету".

Отварање изложбе о Милораду Павићу "Од Ш до А", ауторки Владиславе Ивковић Марковић и Исидоре Ињац из Београда, биће у четвртак, 14. октобра 2021. године, у 19 часова у просторијама Заједнице српских клубова у Бечу. Тога дана је предвиђено да директорка Библиотеке града Београда Јасмина Нинков и проф. Светлана Матић, председница АСКД "Вилхелмина Мина Караџић" потпишу Протокол о сарадњи.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво