Читај ми!

Оснивање онлајн одељења допунске школе српског језика у Берлину

Многа деца која би желела да похађају наставу српског језика не могу то да чине, јер живе далеко од Берлина. Њихови родитељи раде и нису у могућности да их редовно доводе на наставу. Повремени долазак би се можда, понекад, и могао организовати, али је за прави успех и напредак у учењу потребно редовно похађати часове.

Због тога је Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, уз подршку Амбасаде Републике Србије у Берлину, одлучило да следеће школске године за децу која живе изван Берлина а желе да се придруже настави, оснује онлајн одељење и тако им омогући да уче, развијају и негују свој матерњи језик и културу и да се упознају и на нови начин друже са вршњацима.

Важне информација:

- За онлајн одељење се могу пријавити деца од 7 до 14 година која живе у покрајинама: Бранденбург, Саксонија, Тирингија, Саксонија-Анхалт и Мекленбург-Доња Померанија.

- Настава би се одвијала једном недељно по претходно утврђеном распореду и могу је похађати сва деца чији је матерњи језик српски без обзира на место рођења.

- Изучаваће се три предмета: „Српски језик", „Моја отаџбина Србија" и „Основи културе српског народа".

- Наставници језика су стручни, мотивисани и посебно обучени за рад са децом која расту у двојезичном или мултијезичном окружењу.

Пријава за онлајн одељење:

- Родитељи, Вашу децу можете пријавити за упис у школу електронским путем на следећу адресу:

srpskadopunskaskola@gmail.com

а можете се јавити и наставницама Марији Алексић на тел. +49 15778541949, Мирјани Стефановић на тел. +49 157 83168631 и координаторки Биљани Букинац на тел.+49 163 172 8684, које ће одговорити на свако Ваше питање.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво