Читај ми!

Канада: Црвене бобице - дар природе за Дан заљубљених

Фебруар је, месец познат по Дану заљубљених или Св. Валентину, али и снегу и леду, као и хладноћи која је прошле године 14. фебруара у Торонту износила минус 21Ц, а далеке 1934. у Онтарију је 9. фебруара забележено невероватних минус 56Ц.

У време ковида 19, када су бројни мали бизниси овде трајно затворени, а милиони људи остали без посла, када ресторани, биоскопи, позоришта и спа центри врло често затварају своја врата по препоруци надлежних органа - заљубљени се налазе пред недоумицом - како изненадити вољену особу и одабрати (савршен) поклон?

Парфеме, доње рубље у црвеној боји, слаткише и књиге умотане у црвени украсни папир, букет ружа или саксијску биљку која траје дуже и може представљати симбол дуговечне љубави.

На листи пожељних знакова пажње за Дан заљубљених су и одлазак у шетњу, али свакако добро обучени у топле перјане јакне, са капама, рукавицама и дубоким чизмама, и шољом кафе или чаја "за понети".

А природа се на неки чудан, само њој знан начин, постарала да вољеној особи током шетње можете убрати цвет са црвеним бобицама. Биљку која пркоси и опстаје по драматичној хладноћи и када напада дебео снег.

У прилог овој идеји (дар из природе) иде и једно истраживање које каже да би, чак и у богатим друштвима какво је и канадско, просечна жена више желела да је дечко или муж пољуби сваког дана пре одласка на посао, него да добије скупоцени поклон.

 

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво