Читај ми!

Амерички празник са Ршумом

По први пут ове године, деца из дијаспоре провешће петак, дан после празника Дан захвалности, са једним од најпознатијих и најомиљенијих српских песника свих времена Љубивојем Ршумовићем, преко платформе Zoom.

Догађај организује школа Онлајн школа српског језика, културе и традиције Сава у Даласу, у Тексасу. Марија Глушчевић Драганић из школе Сава каже да је након 30 година у дијаспори уочила да је то право и дуготрајно решење за очување српског језика у дијаспори.

Наиме, деца широм дијаспоре (али и њихови другари који живе у Србији) позвана су на ову веселу интерактивну књижевну радионицу на Zoom-у! Велики Љубивоје Ршумовић дружиће се са малишанима и учинити овај празник незаборавним.

Деца која желе могу да изрецитују неку Ршумову песму. Такође, постoји  могућност и да родитељи пошаљу видео снимак детета како рецитује Ршумову песму коју највише воли и биће даривани једном његовом књигом. Сви видео снимци ће бити објављени на друштвеним мрежама школе Сава. Снимци се шаљу на мејл - radionice@savaedu.com .

У школи Сава кажу да се Ршум изузетно радује што се дружи са децом из дијаспоре. Школа Сава обезбедила је и поклон књиге за малишане које дели као подршку Фондацији Ршум.

Марија Глушчевић Драганић нам јавља да је у Тексасу уз тим сарадника основала и Културни центар Растко јер је свесна потребе и обавезе да се одржава, али и дели наша култура.

Додаје да се програму са Ршумом уз децу радују и родитељи који су одрасли уз његову поезију, и да је он веза са нашим прецима и потомцима.

У организацији програма учествују и Милутин Николић, оснивач школе Сава, који је и креативни директор овог пројекта, као и наставница српског језика у школи, Сунчица Ћирковић.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво