Међународни фестивал уметничког ауторског филма у Лугану

Ове године се девети пут заредом одржава "OtherMovie Lugano film festival", интернационални фестивал уметничког ауторског филма. Организатор и директор фестивала је Драго Стевановић, фотограф и режисер документарних и кратких филмова, човек са наших простора, који је већ скоро четири деценије живи и ствара у Швајцарској.

Драго Стевановић, фотограф и филмски стваралац са међународном уметничком каријером. Учествовао је на многим групним и самосталним изложбама. Годинама ради као сценски фотограф Народног позоришта италијанског дела Швајцарске.

Због овогодишње ситуације са Ковидом 19, фестивал је три пута мењао датум одржавања. Испунивши све услове који се тичу мера предострожности, девети фестивал ће се одржати од 3. до 13. октобра ове године. Тема фестивала ове године је екологија, економија, здравство и међуљудски односи, као и повезивање свих култура света.

У тих десет дана приказаће се филмови из 40 земаља. Поред приказивања филмова разних жанрова, фестивал садржи и бројне дискусије на наведене теме, како уживо тако и онлајн.

Постојаће дани који ће бити посвећени средњошколцима и студентима, биће одржане изложбе слика и фотографија и наравно, биће додељене награде. Треба свакако истаћи да, поред бројних институција, овај догађај је подрзао и Унеско.

Велика имена филма биће присутна, као и многе медијске куће које ће пратити свих десет дана збивања на фестивалу. На крају се мора рећи, Драго Стевановић свој животни век поклања стваралаштву и уметности, изградио је културолошке мостове између многих земаља и на тај начин оставио траг и утро пут будућим генерацијама, јер је уметност најбољи амбасадор сваке земље.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво