"Наши Срби" не престају са активностима

Од председнице хуманитарне организације "Наши Срби" из Чикага, Кети Фенслоу, сазнајемо да су врло активни и поред епидемије коронавируса.

Организација је донирала столице и намештај за нову амбуланту у Француској улици у Београду. Наиме, у згради где је и београдска канцеларија Наших Срба, отворио се простор у приземљу који одлично служи за ову прилику. Такође ће се радити на томе да се понуде и денталне услуге у амбуланти.

Прошле године донирали су два клима уређаја за гинеколошку клинику у Књажевцу, а овог јула су поклонили још два, баш на време, пре највећих летњих врућина.

Добили су молбу преко фејсбука за помоћ фамилији у Ариљу и донирали су потпуно опремљен компјутер са уграђеним софтвером. Општина ће им изградити нову кућу.

У сарадњи са Саборним храмом у Чикагу, током јесени, трајаће акција скупљања средстава за куповину компјутера за ђаке у Србији.

Епископ нишки владика Арсеније, јавио да је врло срећан што се размишља о фамилијама на њиховој територији, и додао да постоји велика потреба за компјутерима међу младима у епархији.

Организација Наши Срби добија и разне поруке и молбе од појединаца и фамилија. Тако су добили поруку од самохране мајке коју су повезали са црквом која је обезбедила обућу и играчке за децу. Мајка је поослала писмо да се захвали на донацији. Помогли су и једном старијем брачном пару са њиховим хитним финансијским потребама.

Протојереј ставрофор Радивоје Панић, парох Храма Светог Саве у Београду, већ годинама сарађује са Нашим Србима и путује широм Србије када стигне Кети Фенслоу и други чланови из Чикага, да заједно посете фамилије којима је потребна помоћ. Он је недавно допутовао на Флориду где ће служити неколико недеља у цркви Светог Ђорђа. Већ је добио благослов од владике источноамеричког Иринеја Добријевића да присуствује слави Света Петка која је сада и слава Наших Срба. Догађај је заказан за недељу, први новембар, у сали цркве Свети Василије Острошки у чикашком насељу Лејк Форест, почев од поднева.

Стигли су и нови чланови управе Наших Срба, а то су Алекс Лазић, Радмила Сарач Станић и Вера Бјелопетровић.

У управи планирају да наставе са пружањем помоћи кад год су у могућности. Чим буду подигнуте рестрикције због коронавируса, планирају и да наставе са одржавањем два годишња велика донаторска скупа.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво