Настављамо да повезујемо матицу и дијаспору

Наши људи у дијаспори гледају нове приче Програма за дијаспору РТС-а. Емисија "Србија на вези" је за ове три деценије задржала сталну комуникацију са нашима у расејању. Дакле, повезивање свих нас ма где живели, главни је задатак редакције. О новој сезони, у Јутарњем програму говори Сузана Гвозденовић Пузовић, одговорна уредница Програма за дијаспору РТС-а.

„Оно што је константно је да се ми обраћамо свима који нису овде, у Србији, већ свуда у свету, а и те како су својим радом и животом у новим срединама и државама коју су прихватили као своју нову домовину, вредни чланови те заједнице. Та комуникација никада не сме да престане, јер, све нас је више тамо, а самим тим значај нашег Програма је велики.

Постојање Програма за дијаспору у оквиру РТС-а је нешто што, свакако, оправдава постојање Јавног сериса, јер је то његова улога.

Оно што можда недостаје дијаспори је Министарство за дијаспору, јер док је оно постојало свима нам је било лакше. Сада смо им ми, да тако кажемо, прва контакт линија за проблеме. Они нама шапну шта их то тишти, а онда ми јуримо разна министарства и све оне који могу да помогну.

Такође, наши људи и те како учествују у великим хуманитарним акцијама, а један од проблема је свакако и плаћање пореза на хуманитарну помоћ. Ми бисмо као држава требало да поведемо рачуна и нађемо начина да се ти порези избегну кад су те хуманитарне донације у питању", рекла је, између осталог, одговорна уредница Програма за дијаспору Сузана Гвозденовић Пузовић.

Пратите нас преко интернет платформе Планета, у Европи и преко сателита, а све наше емисије можете погледати на Јутјуб каналу.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво