Предстојећи избори судбоносни за опстанак СПЦ у Црној Гори

Народнe скупштинe српског народа у Црној Гори, позвале су своје чланство да масовно изађу на предстојеће парламентарне изборе у тој земљи јер су они, како су навели, судбоносни за опстанак Српске православне цркве на простору Црне Горе.

Према Саопштењу за јавност Већа народних скупштина српског народа Црне Горе, нестраначких и невладиних удружења, предстојећи парламентарни избори у тој земљи, судбоносни су за опстанак Српске православне цркве (СПЦ) у Црној Гори (ЦГ), и у том смислу је веома важно да сви масовно изађу и дају свој глас оним политичким партијама које се истински боре за њено постојање на том простору.

Подсећајући да су у бурним историјским временима СПЦ и њено свештенство пролазили кроз велика искушења и одолевала разним непријатељима али су се ипак сачували, у саопштењу упозорава да је и данас СПЦ нападнута и то, пре свега, кроз Закон о слободи вероисповести „којим се предвиђа отимање вековних српских светиња и имовине Митрополије црногорско-приморске и епархија Будимљанско-никшићке, Милешевске и Захумско-херцеговачке".

„Не изласком на предстојеће изборе, 30. августа, даје се глас онима чије би се зле намере и претње СПЦ у ЦГ у врло кратком року и оствариле, чиме би се духовност и припадност цркви православног народа довели у незавидан положај", упозорава се у саопштењу и позива на одговорно понашање, пружањем активне подршке Епархијском савету СПЦ у ЦГ чиме се одаје и дужно поштовање прецима „од којих су многи положили животе за крст часни и слободу златну".

Као потписници Саопштења, које преноси Српско народно вијеће Црне Горе, азбучним редоследом наведене су скупштине Бањана, Бјелопавловића, Братоножића, Васојевића, Вранеша, Голије, Грахова - Старе Херцеговине, Дробњака, Дурмиторско-пљеваљског краја, Жупе никшићке, Зете, Куча, Љешанске нахије, Мораче, Озринића, Пиве, Пипера, Ријечке нахије, Роваца, Ускока и Црмнице.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво