Објављен зборник књижевних радова "Завештања 2020"

Крајем јула je изашао 17. зборник књижевних радова Удружења српских писаца Швајцарске "Завештања 2020". У овом годишњаку објављени су радови 21 члана удружења и 35 радова оних који су слали своја дела из свих крајева света, па и матице.

Издавачи зборника за ову годину су Удружење српских писаца Швајцарске, Милисав Ђурић и Српска књижевна држава „Алеја бреза" Гнионица Република Српска, чији је оснивач Марко Љ. Ружићић.

Промоција зборника планирана је за 3. октобар уколико ситуација буде дозволила већа окупљања.

Удружење српских писаца Швајцарске постоји од 2003. Од тада па до данас, представници удружења негују на најлепши могући начин писану реч на српском језику. То раде са великим успехом и спадају у једно од најогранизованијих српских удружења у Европи.

Уз пуно љубави и уз добру организацију и још бољу реализацију, током године имају више дружења и песничких вечери. Често се посећују и са представницима сличних удружења у Европи а највише са најближима, у Немачкој.

Дела овог удружења представљена су на Међународним сајмовима књига у Београду, Франкфурту и Женеви. Зборници удружења, као и наслови многих чланова, налазе се националној библиотеци Швајцарске у Берну. Дружење уз стихове и лепе приче их употпуњује и испуњава, а присутни су на многим песничким конкурсима у Србији и Републици Српској. 

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво