Одржан први део Тринаесте међународне уметничке колоније Крчедин 2020

Од 29. јула до 2. августа у Крчедину, у Уметничком газдинству - Дому породице Јакшић, одржан је први део Тринаесте међународне уметничке колоније Крчедин 2020, где је у складу са мерама подстакнутих Ковидом 19, свакога дана радило по десет сликара, из Србије и дијаспоре.

"Задовољство нам је што смо уз сликаре из Србије имали прилику да угостимо и српске ствараоце из Француске и Америке, који током трајања пандемије бораве и раде у Србији. То су Драган Михаиловић из Париза, Радован Мића Трнавац из Њујорка и Микан Аничић из Париза, коме смо током рада у колонији уручили и нашу традиционалну титулу „Ја, Крчединац"", каже Миодраг Јакшић, оснивач ове манифестације и уредник њеног програма.

Планирано је да се други део колиније одржи када то мере везане за коронавирус буду дозволиле.

"Тада ћемо приказати програм за публику, како то иначе чинимо свих претходних година, а у коме ће учествовати Зоран Дашић Даша и Легенде, хармоникаш Миша Мијатовић, писац и новинар Вања Булић, глумци Вјера Мујовић, Марко Аџић и Фуад Табучић, као и тамбурашки оркестри Дунавске зоре, Весели Сремци и други уметници. Тада ће учествовати и 20 сликара из држава региона, Бугарске, Словеније, Румуније и Републике Српске", каже Јакшић.

Овогодишњу колонију су подржали Општина Инђија, Књижевна радионица Кордун из Филаделфије и Представништво Републике Српске у Србији, ресторан Балтазар грил са Врачара, као и винарије Стојановић и Вилимоновић и компаније Златиборац и Јафа.

 

 

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво