Чилеанац Ексекјел: Никад доста Србије

Чилеанац Ексјекел Видела већ годину и по дана путује Србијом. Очаран је нашим гостољубивим народом и дивном природом. Ових дана био је у селу Грабовица код Горњег Милановца, где га је угостила породица Недељковић.

Питали смо Ексекјела за даље планове.

"Моји планови су, наравно, да истражујем Србију из другог угла, из угла једног Чилеанаца који је стигао буквално са краја света.

Моја путовања по Србији су повезана са једном великом одлуком коју сам донео у прошлости. Почео сам да истражујем Србију због моје авантуристичке душе. У то време мало сам знао о Србији и никад нисам могао да претпоставим да бих се толико заљубио у њену природу, културу, гостопримство, које има српски народ. Толико, да живим овде већ годину и по дана и немам план да се вратим.

Србија је невероватна што се тиче историје, народа и природе. Путовао сам од Бачке Паланке до Зајечара, од Суботице до срца Србије - Косово на југу и све ове дестинације су биле невероватне, јер сам путујући научио више о Србији. Планирам да наставим да истражујем и упознам више локалних људи и наравно, да покажем лепоте Србије Чилеанцима и осталом хиспанском свету", каже Ексекјел за РТС.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво