Пандемија одложила сусрете Козарчана

Традиционални јунски сусрети Козарчана у Београду, који се у континуитету одржавају већ 43 године, ове године, по први пут, нису одржани и то из безбедносних разлога, због ванредне ситуације изазване пандемијом коронавируса.

"Ми наше сусрете нисмо отказали већ смо их, на жалост, морали одложити, због ове ванредне ситуације изазване пандемијом коронавируса, дакле из безбедносних разлога", објаснио је председник Извршног одбора Удружења Козарчана У Београду Раденко Каралић поручивши да ће се ова културна манифестација ипак одржати, али у октобру ове године.

Наводећи да ће учесници и посетиоци ове манифестације накнадно бити обавештени о тачном датуму њеног одржавања, Каралић је подсетио да што се тиче самог програма, он се неће мењати већ ће, штавише, бити обогаћен и допуњен новим садржајима, а они се односе пре свега на обележавање годишњице оснивања Пете козарачке бригаде која је учествовала у ослобађању Београда.

"Домаћин овогодишње, 44. по реду манифестације је Општина Костајница, град на реци Уни, на крајњем северозападу Републике Српске", рекао је Каралић, појаснивши да се улога домаћина сваке године мења између градова и општина који окружују планину Козару а то су Бањалука, Приједор, Градишка, Лакташи, Козарска Дубица, Костајница и Нови Град.

Говорећи за Програм за дијаспору РТС-а Каралић је искористио прилику да позове све Козарчане из целог света, ма где они живели, као и све пријатеље који воле и поштују Поткозарски крај и планину Козару, да у октобру дођу и учествују на овој великој културно-уметничкој манифестацији Сусрети Козарчана.

 

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво