„Виђење невидљивог" владике Максима

Збирка есеја "Виђење невидљивог" владике Максима (Васиљевића), епископа Лос Анђелеса и Западне Америке, на располагању је читаоцима од 17. јуна.

„Виђење невидљивог" (издавач Лагуна) је збирка есеја и промишљања владике Максима о томе да ли савремено друштво може да се избори са свим изазовима и недаћама а да у себи нађе искру самилости и емпатије, односно праве и исконске вере.

Владика на занимљив начин указује на проблеме са којима се савремено друштво и појединци сусрећу, помиње пожар у Богородичиној цркви у Паризу, мигрантску кризу, сличности међу народима и њиховим обичајима и схватањима, Достојевског, коронавирус. У свом излагању често се дотиче филмова који су врло популарни. С једне стране врло је модеран, а с друге окренут вери и истинским хришћанским вредностима.

Који су догађаји обележили савремени свет и модерно друштво? Како је све што се у последње време дешава повезано са основним постулатима вере? Да ли човечанство данас, упркос свим недаћама и искушењима, има снаге да у себи пронађе искру истинске самилости, човекољубља, дубоке емпатије и хришћанских вредности? Аутор промишљено, јасно и надахнуто повезује хришћанску мудрост са данашњим временом, понашањем, културом и уметношћу.

Владика Максим (Васиљевић), епископ Лос Анђелеса и Западне Америке, рођен је 1968. године у Фочи. Поред већег броја студија и монографија, аутор је десет књига: „Светост: божанска и људска", „History, Truth, Holiness", „Вера и живот између трансцендетности и контекстуалности", „Човек заједнице у Христу", „Верно огледало ближњег лица", „Дневник са Сабора", „Theology as a Surprise", „Симеон Метафраст: биографија, редакција, теологија", „Закон природе и начин постојања: студије о односу теологије и науке" и „И на Истоку и на Западу".

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво