Брига за здравље али и посао

Већ трећу недељу траје епидемија коронавируса широм света. Више од милион људи је заражено, више од 6000 умрло. У САД 10 000 000 незапослених.

Корона је донела и велику претњу економији. Пре два дана, у Америци је 6 600 000 остало без посла. То су углавном људи који су радили за велике компаније, који ће у почетку добити неку социјалну помоћ. Међу онима којима је посао стао ових недеља су и многи приватници, тако да у овом тренутку сигурно број незапослених премашује 10 милиона.

У Калифорнији не постоји никаква забрана кретања, само препоруке за остајање у кућама, како би се спречило ширење вируса. Људи углавном то поштују. У зградама се људи возе сами у лифтовима, користе се разна дезинфекциона средства у зградама.

У продавницама нема несташица, има свакакве робе, а у њих може ући одређен број људи у исто време. Људи користе сваку прилику да прошетају, али избегавају било какав контакт.

Нажалост, пешачка и бициклистичка стаза поред плаже је затворена, а забрањено је и коришћење справа за вежбање у парковима.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво