У Србију ће стићи још здравствених радника из иностранства

Заменица директора клинике за јавно здравље Милан Јовановић Батут Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је да ће у Србију у наредном периоду доћи још здравствених радника наших људи из иностранства, како би помогли у борби против корона вируса.

"Планиран је долазак здравствених радника из дијаспоре који су изразили жељу да помогну у сузбијању епидемије у нашој земљи", рекла је она на конференцији у Палати Србија и додала да се њихов долазак очекује у наредном периоду.

Председник Александар Вучић изјавио је данас да се 120 људи из иностранства, лекара и медицинског особља, вратило у Србији, како би помогли у борби против вируса корона.

Да подсетимо, Влада Србије, програм "Тачка повратка", у сарадњи са Министарством спољних послова и дипломатско-конзуларним представништвима Србије и уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП), позвао је слободне медицинске раднике и раднице у иностранству да пријаве своју расположивост уколико су спремни да се, ако устреба, привремено врате и својим знањем, искуством и вештинама помогну у борби са епидемијом коронавируса у Србији.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво