Драгана Ђермановић „жена деценије”

Српска предузетница, Драгана Ђермановић, проглашена је за "Жену деценије у области друштвених мрежа и лидерства" на међународном Женском економском форуму који је од 8. до 13. маја одржан у Њу Делхију.

Женски економски форум, незванично окарактерисан као женски Давос", највећи је светски међународни женски покрет који се залаже за друштвене промене подстицањем образовања и оснаживања жена. Са више од 50.000 чланова у преко 150 земаља, ове године се бавио глобалном темом Креирање иновација за будућност.

Драгана је, као кључна говорница, одржала запажено предавање на тему Нова пословна култура и поделила са учесницама из највећих светских компанија и економија своје препоруке за креирање иновативних система и предузетничке културе у земљама у транзицији. Поред наше предузетнице, за глобални допринос развоју друштва и економије у другим областима, награђене су уреднице часописа Time Magazine и New York Times, затим директорка компаније MasterCard Labs и поједине светске министарке.

„Обишла сам планету и упознала на хиљаде успешних људи, али се увек враћам у своју земљу срећна и поносна јер знам да наши предузетници имају огроман потенцијал и знање да мењају окружење на боље. Волела бих да мој пример инспирише наше младе да се одлуче за бизнис и својим огромним талентима и они покоре свет", каже за Програм за дијаспору РТС-а Драгана Ђермановић, а то је нагласила и у Њу Делхију.

Ово је први пут да нека жена из Србије и региона бивше Југославије добије овако значајно признање на Женском економском форуму за допринос и пословне резултате на светском тржишту.

„Почаствована сам што могу да пожелим добродошлицу инспиративној лидерки као што је Драгана Ђермановић из Србије. Окупили смо 2.000 жена из целог света како бисмо оснажили нашу сарадњу, јер само заједно можемо да креирамо повољно окружење и повезивање света уз узајамно поштовање и стварање могућности за све. Честитам Драгани на њеном инспиративном раду у области друштвених медија због чега је и добила истакнуту награду за Жену деценије у области друштвених мрежа и лидерства", изјавила је др Харбеен Арора која председава организацијом ALL Ladies League и Женским економским форумом.

Драгана Ђермановић је инетрнационална консултанткиња и предавачица из области пословне примене интернета. Власница је и директорка Bee Premium Group (BPG) и суоснивачица стартапа BeeShaper.

Драгана је и једна од топ 100 предузетница Европе. Добитница је најзначајнијег признања за женско предузетништво у Србији Цвет успеха за жену змаја 2016, које додељује Удружење пословних жена Србије. Саветница је за стратешко онлајн комуницирање и истраживачица у области примене комуникацијских платформи у корпоративном комуницирању. Чланица је жирија за доделу бројних престижних награда у области нових медија у свету. Докторандкиња је на Факултету техничких наука у Новом Саду, удата је и мајка две девојчице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво